I Kriminalforsorgen ønsker vi at være venlige og imødekommende over for børn, som besøger deres pårørende i fængslet.

Det kan være en stor mundfuld for et barn første gang at komme ind i et fængsel.
Vi vil gerne forbedre vilkårene for de indsattes børn, når de kommer på besøg i fængslet, og vi vil gerne støtte forældrene i deres forælder rolle. Vi finder det vigtigt, at fængslet også hjælper med at bevare kontakten mellem børn og fængslede.
Hvis du har en far eller mor som sidder i fængsel, bliver du også berørt heraf. Din hverdag bliver ændret, og der er kontrol med din kontakt til din far eller mor.
Det er sådan, at din far eller mor har mulighed for at indtale en godnathistorie eller andet. Tal med mor og far om dette, og du vil kunne få en DVD med hjem, så du altid har fars eller mors stemme, som du kan høre, når du har lyst.
Når et barn kommer på besøg i fængslet, vil man opleve at komme ind i et venterum. Det er ikke altid så spændende at vente der. For man er jo spændt på snart at møde sin mor eller far.
Der kommer nogle fængselsbetjente (det er dem som passer på far eller mor i fængslet) og taler med Jer og hjælper Jer med at vise Jer til rette. I skal kontrolleres af en fængselsbetjent - I skal gå igennem en detektorkarm (hvis du har været ude at flyve kender du nok sådan en). Første gang kan det være en underlig oplevelse.  Man vil i forbindelse med snakken med fængselsbetjenten få lov til at vælge en lille pose slik eller rosiner.
Herefter bliver man anvist et besøgsrum, hvor man venter på mor eller far. Man får udleveret en kasse, som man kan fylde med legetøj (der er et stort legerum, hvor man på forespørgsel kan få lov at lege lidt i), og kassen tager man med ind i besøgslokalet. Så er der lidt at lege og hygge sig med.
Når besøget afsluttes og det er tid til at sige farvel, kommer man ud samme sted, som man kom ind. I den forbindelse får børnene lov til at vælge et lille stykke legetøj.
Kriminalforsorgen arrangerer også forskellige arrangementer for børnene og familien – eksempelvis en fastelavnsfest eller et julearrangement.  Dette vil være en mulighed for nogle børn, vi kan ikke nå alle, men bestræber os på at gøre det så godt som muligt.
I kriminalforsorgen har man børneansvarlige på institutionerne. I Nyborg Fængsel hedder den børneansvarlige Susanne Munk. Den indsatte, familien eller børnene har altid mulighed for at komme til at tale med den børneansvarlige, hvis der er særlige ønsker, behov eller brug for en samtale.
Det er vigtigt for den indsatte at holde kontakten til familie og venner. Men der er samtidig en række regler, der skal overholdes. Vi har samlet de vigtigste her, og vi håber, at du her på siden finder svar på mange af dine spørgsmål. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte personalet.

Besøgsregler og kontakt oplysninger.